söndag 30 augusti 2009

Publiken och jag

Jag vänder mig inte till någon målgrupp, och väldigt ofta kommer män, killar, snubbar fram och tackar. "Bra jobbat", "du är duktig". Men kvinnorna älskar mig:-) "Fan va bra", "Du var suverän" (inte skryt).
Men det tycks vara en hungersnöd av kvinnliga komiker hos kvinnlig publik. Dom är så oerhört tacsamma och översvallande. Det är en grym obalans på offentliga scener i Sverige. Enligt http://www.komikaze.se/ är det 4 tjejer bokade av 36 komiker på Norra Brunn i höst. Av 190 tider är 20 tjejtider (alltså fördelat på 4 brudar). Surt. Småklubbar är bättre, Malmö är bättre, Stockholm suger.
Ikväll (en ganska stökig kväll) kom 2 "typ" 18-åriga flickor/kvinnor fram och sa, "du va grym! Var kan vi se dig?). Och jag blir lite ledsen att etablisemanget=Ståupp branschen fortfarande är så insiktslös.
Jag har hållit på i 9 år. När jag började var det inte konstigt att 4 av 36 komiker var tjejer, det var ungefär så många det fanns. Men nu finns det ett helt annat urval och siffrona är det samma. DET GÅR BAKÅT!
Annars är allt bra:-)

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: